Hockey hero

Wat is Flexhockey?

Hoe leuk we hockey ook vinden, soms zijn er periodes waarin het spelen van hockey niet of nauwelijks mogelijk is, omdat andere zaken simpelweg meer tijd en aandacht vragen. Dat betekent niet dat je helemaal niets met hockey kan doen. Integendeel zelfs, juist nu zijn er meer dan ooit mogelijkheden om op jouw gewenste manier te hockeyen. Al die mogelijkheden noemen we samen Flexhockey!

Flexhockey is de verzameling van al het flexibele hockeyaanbod. Flexibel in vorm, lidmaatschap, tijdstip, competitie en teamsamenstelling. Het is geen vervanging van de reguliere competitie, maar juist een aanvulling daarop. Zo creëren we voor iedereen een passend hockeyaanbod. Op flexhockey.nl proberen we al deze vormen, die door verenigingen worden aangeboden, te verzamelen.

Flexhockey voor hockeyers

Wat is Flexhockey:

  • Hockeyen waar en wanneer het jou uitkomt.
  • Onder Flexhockey vallen alle flexibele vormen van hockey en lidmaatschappen, zoals Hockey7,Trimhockey en de strippenkaart.
  • Verenigingen zijn de aanbieders van de verschillende vormen en lidmaatschappen.

Voor wie is Flexhockey?

  • Voor hockeyers die willen hockeyen waar en wanneer het uitkomt.
  • Voor verenigingen om nieuwe vormen en lidmaatschappen te ontwikkelen en zo (nieuwe) leden te binden.
  • Voor teams om invallers te regelen en/of aan zich te binden.

Hoe werkt Flexhockey?

  • Het platform www.flexhockey.nl is een tool om nieuwe vormen te vinden bij jou in de buurt.
  • Zowel bestaande als nieuwe leden kunnen zich op het platform registreren en activiteiten boeken.
  • Het platform is een tool om je als speler snel en gemakkelijk te registreren zodat je correct ingeschreven en verzekerd bent.
  • Flexibel aanbod wordt vaak ook direct bij verenigingen aangeboden. Interesse? Maar kun je op het platform niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact op met jouw vereniging of met een vereniging bij jou in de buurt.
Hockey hero

Wat kan je doen op flexhockey.nl?

Vind je het gewenste aanbod op flexhockey.nl, maar ben je nog nergens lid? Dan moet je jezelf eerst registeren bij de KNHB. Daarmee ben je speelgerechtigd en verzekerd. Deze registratie kost 10 euro en vanaf het moment van registreren 1 kalenderjaar geldig. Wanneer je na de registratie daadwerkelijk een activiteit van een vereniging koopt via flexhockey.nl (bijvoorbeeld een keer invallen bij vereniging x voor 12,50 euro), dan betaal je eerst 10 euro registratiekosten en daarna 12.50 euro voor de activiteit (let op, je bent pas geregistreerd als je betaald hebt en de betaling kan pas plaatsvinden bij het kopen van een activiteit).

Vind je het gewenste aanbod op flexhockey.nl en ben je ook al lid bij een vereniging. Dan kan je jezelf met jouw lidnummer registreren op de website om een activiteit te kopen en hoef je natuurlijk geen 10 euro registratiekosten te betalen. Je betaalt dan alleen voor de activiteit van de vereniging welke je afneemt.

Veelgestelde vragen

Wat is Flexhockey?

Hockeyen waar en wanneer het uitkomt. Flexhockey is de verzameling van al het flexibele hockeyaanbod. Flexibel in vorm, lidmaatschap, tijdstip, competitie en teamsamenstelling. Het is geen vervanging van de reguliere competitie, maar juist een aanvulling daarop. Zo creëren we voor iedereen een passend hockeyaanbod.

Voor wie is Flexhockey?

Voor iedereen die wil hockeyen waar en wanneer het uitkomt, flexibel in vorm en in lidmaatschap. Flexhockey is dus bedoeld voor hockeyers die zich niet willen vastleggen aan een competitie van 22 wedstrijden gedurende een heel seizoen. Ook is Flexhockey bedoeld voor hockeyers die al lid zijn bij een vereniging en bij een andere vereniging willen invallen of trainen of interesse hebben in een andere activiteit die door een vereniging wordt aangeboden.

Welke vormen?

Er zijn al veel verschillende en flexibele vormen van hockeyaanbod. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die er nu zijn, maar deze lijst kan natuurlijk aangevuld worden met nieuwe activiteiten.