Hockey hero

Voor verenigingen

Onbewust bieden al veel verenigingen diverse vormen van Flexhockey aan. Denk aan een duo- of trainingslidmaatschap of bijvoorbeeld een Trimhockey en Hockey7 competitie. Het zijn enkele initiatieven die verenigingen gestart zijn op basis van behoeften van (oud)leden om hen te behouden of aan te trekken.

Deze manier van denken juichen we als KNHB toe. We zien dat verenigingen die op deze manier denken en handelen daardoor heel goed in staat zijn om meer leden te boeien en te binden. Afgelopen jaren hebben we gewerkt aan het nieuwe bindingsmodel. Dit had o.a. als doel verenigingen meer mogelijkheden te bieden om dergelijke initiatieven van verenigingen te organiseren. Wil je meer weten over dit nieuwe bindingsmodel, klik dan hier.

Maar alleen een nieuw bindingsmodel implementeren is niet voldoende om meer leden te boeien en te binden. Als vereniging is het belangrijk en noodzakelijk om hier heldere keuzes in te maken en om ruimte te creëren om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. De KNHB heeft een Senioren Toolkit geschreven om verenigingen hiermee op weg te helpen. Klik op onderstaande button voor de Toolkit.

Natuurlijk zijn kennis en ervaringen van andere verenigingen ook meer dan welkom en bruikbaar om vormen als flexhockey op te zetten en uit te rollen. Middels een webinar, die we in februari 2022 georganiseerd hebben, kan je terugkijken welke uitdagingen andere verenigingen hebben gehad en hoe zij dit hebben opgezet binnen de vereniging. Ook geeft het NHC van 2022 inzicht in de ontwikkelingen van de KNHB, de verenigingen en de hockeyers rondom dit thema en in hoe we met onze strategie de komende jaren hiermee omgaan.

Ben je helemaal bij met alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren en klaar om daadwerkelijk verder te gaan met het uitrollen van flexhockey activiteiten, lees dan hieronder verder.

Voordat je verder leest is het goed om te weten dat we als KNHB verenigingen willen ondersteunen in het aanbieden van flexhockey-vormen. Verenigingen zijn uiteraard vrij om te bepalen of ze wel of niet met flexhockey aan de slag gaan en gebruik willen maken van de ondersteuning. Het moet immers bij de vereniging passen en natuurlijk moet er vanuit hockeyers ook vraag naar zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is Flexhockey?

Hockeyen waar en wanneer het uitkomt. Flexhockey is de verzameling van al het flexibele hockeyaanbod. Flexibel in vorm, lidmaatschap, tijdstip, competitie en teamsamenstelling. Het is geen vervanging van de reguliere competitie, maar juist een aanvulling daarop. Zo creëren we voor iedereen een passend hockeyaanbod.

Welke vormen?

Er zijn al veel verschillende en flexibele vormen van hockeyaanbod. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die er nu zijn, maar deze lijst kan natuurlijk aangevuld worden met nieuwe activiteiten.

Voor wie is Flexhockey?

Voor iedereen die wil hockeyen waar en wanneer het uitkomt, flexibel in vorm en in lidmaatschap. Flexhockey is dus bedoeld voor hockeyers die zich niet willen vastleggen aan een competitie van 22 wedstrijden gedurende een heel seizoen. Ook is Flexhockey bedoeld voor hockeyers die al lid zijn bij een vereniging en bij een andere vereniging willen invallen of trainen of interesse hebben in een andere activiteit die door een vereniging wordt aangeboden.

Wat moet ik doen om op de website iets te plaatsen als vereniging?

In het speciale Flexhockey Handboek lees je stap voor stap hoe je aan de slag gaat met flexibel aanbod op jouw vereniging. Hoe creëer je flexibel aanbod? Hoe bepaal je de prijs van de activiteit? En heel praktisch: hoe werkt het platform flexhockey.nl precies? Ook vind je er inspiratie over welke activiteiten je kunt aanbieden en handige tips hoe je jouw aanbod het beste kunt promoten.

Het registreren van de flexhockeybeheerder

Wil je starten met flexhockey? Registreer dan eerst in LISA of AU een flexhockey beheerder. Deze rol wordt gekoppeld aan het bondsnummer van deze persoon.

  • Deze persoon met de rol ‘flexhockey beheerder’ logt in op www.flexhockey.nl en kiest voor ”Ga naar club admin”
  • Daarnaast kan de beheerder:
    • Mollie instellen voor betalingen
    • Activiteiten aanmaken
    • DWF integratie aan en uitzette

En zo kun je eenvoudig en snel starten op flexhockey.nl

Wat zijn de kosten van het plaatsen van aanbod?

Verenigingen kunnen zich gratis registreren op flexhockey.nl en hun aanbod plaatsen.

Wie bepaalt dat - en wat - er geplaatst wordt?

De vereniging mag zelf bepalen welke hockey-activiteit en/of welk lidmaatschap zij plaatsen op dit platform. Ook de prijs van de activiteit of het lidmaatschap wordt door de vereniging zelf bepaald.

Hoe kan de KNHB mij helpen?

Het beste is om eerst de informatie op onze website en het Flexhockey handboek door te nemen. Met deze informatie kun je zelf aan de slag op flexhockey.nl. Heb je hulp nodig? Stuur een mail naar flexhockey@knhb.nl en wij helpen je graag verder op weg.