Voor verenigingen
Onbewust bieden al veel verenigingen diverse vormen van Flexhockey aan. Denk aan een duo- of trainingslidmaatschap of bijvoorbeeld een Trimhockey en Hockey7 competitie. Het zijn enkele initiatieven die verenigingen gestart zijn op basis van behoeften van (oud)leden om hen te behouden of aan te trekken.
Deze manier van denken juichen we als KNHB toe. We zien dat verenigingen die op deze manier denken en handelen daardoor heel goed in staat zijn om meer leden te boeien en te binden. Afgelopen jaren hebben we gewerkt aan het nieuwe bindingsmodel. Dit had o.a. als doel verenigingen meer mogelijkheden te bieden om dergelijke initiatieven van verenigingen te organiseren. Wil je meer weten over dit nieuwe bindingsmodel, klik dan hier.
Maar alleen een nieuw bindingsmodel implementeren is niet voldoende om meer leden te boeien en te binden. Als vereniging is het belangrijk en noodzakelijk om hier heldere keuzes in te maken en om ruimte te creëren om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. De KNHB heeft een Senioren Toolkit geschreven om verenigingen hiermee op weg te helpen. Klik op onderstaande button voor de Toolkit.
Natuurlijk zijn kennis en ervaringen van andere verenigingen ook meer dan welkom en bruikbaar om vormen als flexhockey op te zetten en uit te rollen. Middels een webinar, die we in februari 2022 georganiseerd hebben, kan je terugkijken welke uitdagingen andere verenigingen hebben gehad en hoe zij dit hebben opgezet binnen de vereniging. Ook geeft het NHC van 2022 inzicht in de ontwikkelingen van de KNHB, de verenigingen en de hockeyers rondom dit thema en in hoe we met onze strategie de komende jaren hiermee omgaan.
Ben je helemaal bij met alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren en klaar om daadwerkelijk verder te gaan met het uitrollen van flexhockey activiteiten, lees dan hieronder verder.
Voordat je verder leest is het goed om te weten dat we als KNHB verenigingen willen ondersteunen in het aanbieden van flexhockey-vormen. Verenigingen zijn uiteraard vrij om te bepalen of ze wel of niet met flexhockey aan de slag gaan en gebruik willen maken van de ondersteuning. Het moet immers bij de vereniging passen en natuurlijk moet er vanuit hockeyers ook vraag naar zijn.